Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Csereedényben rendelsz?Egyre több szó esik manapság a környezettudatosságról, -védelemről, az újrahasznosításról, és mi magunk is többször foglalkoztunk már a témával itt a blogban, tudatos vásárlástól a hétköznapi ökotippekig. Most a visszaváltható edények keltették fel az érdeklődésünket, hát utánajártunk a kérdéskörnek!
 
Napjainkban egyre többen választanak éttermi menükből, és viszik azt haza, vagy házhozszállíttatják. Nemrégiben szerencsére új tendencia indult, ami szembemegy azzal az iszonyú műanyag mennyiséggel, amit ilyen módon termelünk – és mint tudjuk, ennek az anyagnak borzasztó hosszú a lebomlási ideje (többszáz évről beszélünk…), hát jobb is más alternatívát választani helyette.
 
Az ételszállító csereedényről van szó: megkapod benne az ételt, majd a következő alkalommal visszaadod, és helyette egy másik, fertőtlenített edénybe juthatsz az újabb kajához. Természetesen azért elmosott állapotban add le Te is, amit használtál, ugyanakkor az éttermek is újra el fogják mosni, fertőtleníteni, szóval járvány szempontjából (is) biztonságos.
 
Léteznek olyan éttermek, amik ily módon szállítják az ételeket házhoz, és léteznek éttermek, ahol pedig az elviteles szolgáltatás működik visszaváltható edényekkel (utóbbinak például a Rakun Dobozközösség oldalán utánanézhetsz, és kiderül az is, hol vannak erre dedikált elfogadóhelyek: https://rakun.hu/helyek#). További alternatíva lehet, ha olyan étteremre voksolsz, ahol 100%-ban lebomló ételdobozokkal dolgoznak.
 
Érdemes tehát az újabb ételrendelésednél figyelembe venni, hogy környezetbarát-e az étterem, és esetleg aszerint választani, hogy ki biztosítja a csereedény szolgáltatást. Egy újabb tudatos lépés, hiszen ilyenekkel jutunk el odáig, hogy megvédhessük környezetünket.