Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

Partnereknek

Partnereknek
A budapesti központú Schönherz Iskolaszövetkezet 1995-ben alakult. Szakmai, kiemelten informatikai és mérnöki diákmunkák közvetítésére specializálódtunk, de hagyományos diákmunkákat is ellátunk. Küldetésünk, hogy hidat képezzünk a jövő szakemberei és a munkaadó cégek között. Szerepünk kétirányú: az egyetemistákat, főiskolásokat szakmai tapasztalatokhoz és bevételi forráshoz juttatni, a megrendelőknek pedig humán erőforrást és utánpótlást biztosítani. 2004-ben Debrecenben, 2011-ben Miskolcon, 2013-ban Pécsett nyitottunk kirendeltséget.

Mikor számíthat ránk?

Ha
  • többletfeladatokkal kell szembenéznie
  • gondoskodni akar szakmai (informatikai, mérnöki) utánpótlás-nevelésről
  • időszakos, projekt jellegű munka érkezik
  • egyes részfeladatok nem igényelnek főállású dolgozót
  • megbízható, rugalmas, friss tudású munkaerőre van szüksége költséghatékony keretek között
keressen minket bizalommal!

Így működünk

A legnagyobb referenciákat műszaki és informatikai területen szereztük (programozás, IT support, honlapfejlesztés, WEB üzemeltetés, karbantartás, hálózatépítés, gépészmérnöki munkák stb.), de irodai, adminisztratív (adatrögzítés, call center, adatbázis feltöltés stb.) vagy hagyományos diákmunkák (termékbemutató, hostess service, piackutatás stb.) esetén is állunk rendelkezésre. Több ezer fős, folyamatosan frissülő munkaerő-adatbázissal rendelkezünk, partnereink részére igyekszünk naprakész tudással rendelkező, szakképzett, fiatal és lelkes munkaerőt biztosítani. Adott pozíciókra a legmegfelelőbb jelölteket több lépcsős kiválasztási folyamattal biztosítjuk. Munkavállalóink az ország legnagyobb felsőoktatási intézményeiből érkeznek hozzánk. Meghatározott időközönként ingyenes technológiai képzésekkel bővítjük informatikus munkavállalóink tudását. A kapcsolódó adminisztrációt A-Z-ig ellátjuk, partnereinknek mindössze egy költségszámlát kell teljesíteniük.

Történetünk

A Schönherz Iskolaszövetkezet 1995-ben alakult a budapesti Schönherz Kollégiumban, elsősorban azzal a céllal, hogy fiatal szakemberek elhelyezkedését segítse a munkaerőpiacon. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, szolgáltatásainkat, valamint az elérhető egyetemisták, főiskolások körét is bővítettük, és bő 20 éves működésünk után bátran állíthatjuk, hogy cégünk mára a szakmai diákmunkák specialistájává vált. Az ország számos területén vállalunk feladatokat, jelenleg 498 partner 672 projektjén 3164 diákkal dolgozunk. Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon és Pécsett is van kirendeltségünk.

A diákmunkáról

A diákmunkának generációk óta nagy hagyománya van Magyarországon. A fiatalok számára ez gyakorlati tapasztalást és karrierindítást jelenthet, a cégeknek pedig operatívan és pénzügyileg is kifizetődő megoldást. S hogy miért? A diákmunkaerő foglalkoztatása jóval költséghatékonyabb megoldás, mint egy főállású személy alkalmazása. Ráadásul a fiatalok a legkorszerűbb tudással rendelkeznek, tanulmányaik pedig a legtöbbször néhány hónap alatt átültethetők a gyakorlatba. A diákmunka az utánpótlás nevelésre is tökéletesen alkalmas, a fiatalok teljesítménye a cég saját elvárásaihoz igazítható. Ugyanakkor gondolhat erre az alkalmazástípusra akkor is, ha épp projekt jellegű, rövidtávú feladatok megoldására keres kisegítő munkaerőt. A fiatalok lelkes fejlődési vágya minden bizonnyal a cég előremenetelét is jól szolgálja.

És hogy milyen a Schönherz diákmunkaerő?

Gyors, költséghatékony, megbízható és rugalmas, akár egy ninja.

Sajtó

Nagy örömünkre szolgál és megtiszteltetés, hogy hosszú évek óta folyamatosan helyet kapunk a legkülönbözőbb sajtóorgánumokban, legyen szó diákmunkával, diákmunkavállalással, vagy iskolaszövetkezeti működéssel kapcsolatos szakértői megszólalásról, vagy éppen általunk indított egyedi, kreatív kezdeményezésekről.

Íme néhány példa az utóbbi időből:

Pénzcentrum – Több tízezer forintod bánhatja: nem mindegy, hogy alkalmaznak

Technokrata – Jövőre több tízezer forint is múlhat azon, hogy milyen típusú alkalmazottak vagyunk

Észak-Magyarország – Az informatikusok iránt mindig nagy a kereslet

Világgazdaság – Nem csak a munkaerő hiánya, a tudása is problémát okoz

HR Portál – Újabb adalék ahhoz, hogy milyen lehet a Z generáció

HVG.hu – 2300 forintos órabért is kaphat egy informatikus diák

Családi lap – Dolgozni akarok, nyáron!

Piac és Profit Online – Diákmunka is lehet szakmai gyakorlat

Player.hu – Michelle Wild szobalányként mondja, hogy nagyon rossz kisfiú voltál

Life.hu – Michelle Wild újra kamerák elé állt

Piac és Profit online – Nemcsak a diákoknak jó a gyakornokság

Kreatív.hu – Imázsvideó a Schönherz Iskolaszövetkezettől

Tv2 – Tények – Nincs pénzük elköltözni

Adózóna.hu – Nyaralás munka nélkül – el lehet engedni!

Origo.hu – Erről még a szülők is azt gondolják, hogy hasznos

Debreceni Szuperinfó – Diákmunka: a karrier első lépcsőfoka

HVG.hu – Egyre többen fedezik fel a közel-diplomásokban rejlő potenciált

Referenciáink

Abesse
Abesse Informatikai Tanácsadó Zrt.:
„Megbízhatóság, hozzáértés, rugalmasság. Ezt várják el tőlünk az ügyfeleink, ezt várjuk el mi is a beszállítóinktól, és ezt meg is kapjuk tőletek, a Schistől. Ezt köszönöm, és a továbbiakban is számítunk rátok, ha ambiciózus, fiatal szakemberekre lesz szükségünk a projektjeinkbe tartósan, vagy átmeneti jelleggel.”
Taninform
TaninformSzoftver:
„Az elmúlt években fejlesztőink egy része a SCHIS által közvetített diákok közül került ki, majd lett munkavállalónk. A kiközvetített diákokban sem szakmailag, sem emberileg nem kellett még csalódnunk.”
Webtown
Webtown-Informatikai Kft.:
„Nagyon régóta dolgozunk együtt a SCHIS-el. Kollégáink nagy részét a kezdetekben rajtuk keresztül foglalkoztattuk. A mai napig aktív kapcsolatot ápolunk. Gyors és precíz munkavégzés, korrekt ár és megbízhatóság jellemzi őket!”
Prodacont
Prodacont plusz Kft.:
„A Schönherz Informatikai Stúdió által biztosított képzett diákok révén javult a versenyképességünk, rugalmasabban tudtunk reagálni a kereslet ingadozásához. Igényeinkre gyorsan és kiváló minőségben reagáltak, a több éves sikeres együttműködés eredményeként immár stratégiai partneri viszony alakult ki közöttünk.”
Danubius
Danubius Expert Kft.:
„Sokkal többet nyújtanak, mint az átlagos iskolaszövetkezetek - igazi partnerként működnek. Felmérték és megértik az igényeinket, segítenek a jelöltek előszűrésében, így mi már csak a legesélyesebb hallgatókra koncentrálhatunk. Külön öröm, hogy újabban a diákok képzésébe is bekapcsolódtak, így gyorsabban bevethetők éles projekteken.”
Graphisoft
Graphisoft SE:
„A Schönherz Iskolaszövetkezet szakemberei kiváló munkát végeznek a jelentkezők szakmai előszűrése során, így nagyban megkönnyítik munkatársainknak a megfelelő diákkollégák kiválasztását.”
Grepton
Grepton Informatikai Zrt.:
„Több éve dolgozunk a Schönherz Iskolaszövetkezettel, számos diákot közvetítettek hozzánk, akik közül jó néhányan az egyetem befejezése után munkatársként helyezkedtek el nálunk. Ismerik a munkaerőpiaci trendeket, azonnal reagálnak a változásokra, és megtalálják a felkészült, tehetséges fiatalokat (szakmai tesztjük külön segítség számunkra). Gyors, pontos és megbízható csapat, akiket azzal sem tudunk kizökkenteni, ha „már tegnapra” kell az új munkaerő.”
IP System
IP Systems Zrt.:
„Rugalmasság, elszántság, csapatmunka. Ezt szeretjük a Schönherz-ben.”
Lightware
LIGHTWARE Vetítéstechnikai Kft.:
„Szeretünk a Schönherz Iskolaszövetkezettel dolgozni, mert segítőkészek, rugalmasak, gyorsan teljesítik a kéréseinket és mindig pontosak az elszámolásban.”
Logmein
LogMeIn Szoftverkészítő és Szaktanácsadó Kft.:
„Azért szeretünk a Schönherz Iskolaszövetkezettel dolgozni, mert gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak az ügyféligényekhez.”
Novell
Novell PSH Kft.:
„A Novell PSH számos nagyvállalati ügyfélnél biztosít IT tanácsadási, projekt implementációs és üzemeltetés támogatási szolgáltatást. Tevékenységünk kapcsán számos alkalommal, sok feladat esetében hatékonyan vesszük igénybe informatikai hallgatók segítségét. Pillanatnyilag is több diáknak kínálunk munkalehetőséget, amely a Novell PSH és diákok számára is egyaránt számos lehetőséget rejt. A Schönherz Iskolaszövetkezettel többéves kiváló partneri kapcsolat alakult ki, mely nagyban segíti a megfelelő szakértők kiválasztását, valamint egyszerűsíti, gördülékennyé teszi az adminisztrációt.”
Telekom
Magyar Telekom Nyrt.:
„Az Iskolaszövetkezettől mindig határidőre megkapjuk a szükséges erőforrást, még a legextrémebb egyedi kéréseinket is a leghatékonyabban szolgálja ki. A kapcsolattartás kellően személyes és hatékony, a kapcsolattartó mindig elérhető, a visszajelzések és az ügyintézés gyors. Az Iskolaszövetkezettel való együttműködésünk nagyban hozzásegíti az osztályomat a céljaink eléréséhez.”
Tigra
Tigra Computer- és Irodatechnika Kft.:
„2011 óta dolgozunk együtt a Schönherz Iskolaszövetkezettel, abszolút elégedettek vagyunk az együttműködéssel, kooperatív és rendkívül rugalmas partner. Nagyon jól végzi a csapat az előszűrést, az évek során a legtöbb potens diákjelentkezőt ők közvetítették hozzánk. Munkájukra a jövőben is kiemelten is számítunk.”
Vigadó
Pesti Vigadó Nonprofit Kft.:
„A Schönherz Iskolaszövetkezet megbízható partner mind a nyújtott szolgáltatás, mind az együttműködés minőségének terén.”
Szallas.hu Kft.
Szallas.hu Kft.:
„Megbízhatóság, profizmus, rugalmasság, gyors reagálás. Ez jellemzi a Schönherz-et!”