Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Zs sorozatajánlójaMegérkeztek, és úgy tűnik, tartósan maradnak is a csapadékos nappalok. A szabadban most túl sok mindent nem tudunk csinálni, úgyhogy hajrá edzőtermek és egyéb zárt teres programok. Vagy otthon, a kanapé! Utóbbira ajánl most kollégánk az elmúlt pár év terméseiből néhány nézésre érdemes sorozatot.
 
Narcos– a maffiás műfaj kedvelőinek
A híres/hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar és kartelljének története ez. Az ő sztoriját talán mindenki ismeri, és bár pontosan tudtam, mikor és milyen körülmények között fogják elkapni (spoilerezni nem akarok, de hát történelmileg tudjuk, mi lett emberünkkel…), mégis végigizgultam a dolgot. Ami baromi érdekes ebben az egészben, az nyilván Escobar kettős személyisége: a gondoskodó ember, a családszerető apa, az adakozó, szegényeket felkaroló jellem ütközése a kegyetlen, vérengző, ellentmondást nem tűrő gengszterrel. Szintén jó még a DEA (az amerikai Kábítószerellenes-Hivatal) szemszögéből zajló történetfeldolgozás, amit a korhű jelmez és díszlet (na és maga Kolumbia bemutatása) még látványosabbá tesz, az meg extra hab a tortán, hogy a szereplők szinte megszólalásig hasonlítanak az eredeti karakterekhez – fel nem fogom, ezt hogy tudták elérni az alkotók…
3 évad készült belőle, ami rengeteg díjat nyert, sőt még Golden Globe-ra is jelölték a sorozatot!
Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=xl8zdCY-abw
 
Aranyélet – szintén bűnözős, de magyar!
Azt gondolom, az utóbbi évek egyik legjobb magyar sorozatáról beszélünk! A szereposztás parádés, Thuróczy Szabolcs és Anger Zsolt egyszerűen mindent visz! Izgalmas volt Ónodi Esztert is egy kevésbé kellemes jellem megformálójaként látni (és szuperül alakítja is a pénzéhes spinét), de még a „gyerekek” is hihetetlen jól játszanak. Ezeket azért is hangsúlyozom ki, mert szerintem Magyarországon sokáig nem tudták hitelesen elkülöníteni a színházi szerepeket a filmesekétől, és ettől sok alakítás lett túlságosan mesterkélt. Na az Aranyéletben ilyenről szó sincs, és történetét, illetve a megvalósítást tekintve is simán versenybe szállhatna nemzetközi szinten is!
Három évad készült Miklósékból, akik látszólag idilli, irigylésre méltó életet élnek luxusvillájukban – amiről szép lassan kiderül, hogy 1. milyen áron teremtették meg, 2. nem is teremtették meg 3. milyen kisebb-nagyobb bűnözői tevékenységből teremtenék meg egyáltalán. A családfő besokall, jó útra térne, és ezzel minden idill azonnal összeomlik, hiszen a család minden egyes tagjának totál más elképzelése van az életről…
Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=aYwQTTeca9U
 
Csernobil – a katasztrófa sokat vitatott, igaz története
A borzasztó atomreaktor-robbanás története, ami nukleáris katasztrófát idézett elő, nem egy alkotót ihletett már meg – ugyanakkor tény, hogy a 2019-es sorozat valószínűleg több emberhez jutott el, mint annak készítői eredetileg remélték volna. Nyilván a díszlet és jelmezek kidolgozása is tűpontosságal zajlott, így pikk-pakk az 1980-as évek közepén érezzük magunkat (akkor is, ha akkor még nem éltünk!). A sorozat egyik különlegessége, hogy abban gyakorlatilag mindenféle reakció (a nemtörődömtől a súlyosan parázóig) és minden társadalmi szint (hétköznapi embertől az államirányítókig) megmutatkozik, így a legsúlyosabb, ember által előidézett szerencsétlenség ismertetése mellett igen széles rálátást nyújt a korra, a habitusokra, a viselkedésekre és a reagálásokra.
1 évad készült belőle, ami sorban nyert Golden Globe-ot, Primetime Emmyt, BAFTA-t, Grammyt – és még sorolhatnánk a kb. 70 féle filmes díjat…
 
Hamarosan újra!
Az Enfield szelleme megvan még? A 2015-ös, háromrészes minisorozat, ami szintén szemezett a BAFTA-val. Ez a rettegés kedvelőinek ajánlott, de hozzáteszem, hogy állítólag igaz a sztori: egy teljesen átlagos észak-londoni család 1977-ben paranormális jelenségeket élt meg otthonában. A természetfeletti erők szabályszerűen terrorizálták őket (legfőképpen a család fiatal lánytagját), így segítséget kértek. A történetbe egy szkeptikus nyomozó is bekapcsolódott, aki egészen addig vélte hamisnak az elhangzottakat, amíg ő maga nem találkozott a rosszindulatú jelenségekkel… A sorozatot október 31-november 2. között esténként az Epic Drama újra leadja.
 
Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=4jKtZD34Fo4
 
Hamarosan újabb sorozatokkal érkezünk, illetve a Te tippjeidet is várjuk a marketingmuhely@schonherz.hu e-mail címre, vagy FB oldalunkra. Addig is jó filmélményt kívánunk!