Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Vitaminos tudnivalók


„Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot”– tudjuk és halljuk is sokszor, hiszen kötelező ezt feltüntetni az étrend-kiegészítők dobozán, hirdetésein. És így is van! Ha kiegyensúlyozottan és vegyesen táplálkozol, akkor jó eséllyel biztosítod szervezetednek azt, amire szüksége van: tápanyagokat (ide tartoznak a vitaminok is) és az ún. biológiailag aktív összetevőket. A vitaminok bevitelére legcélszerűbb zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, azonban adódnak helyzetek, amikor étrend-kiegészítőkhöz nyúlunk. Tegyük ezt okosan!

Emlékeztek még a bioszon tanultakra? Hogy a vitaminok két csoportba oszthatók: zsírban és vízben oldódók. Célszerű így étkezés közben vagy közvetlen utána (és lehetőleg reggel) beszedni ezeket, a megfelelő felszívódás érdekében.  

Ha vitaminos készítményhez nyúlsz, dönthetsz multivitamin mellett (ezekben elvileg minden benne van, ami kellhet a szervezetednek), vagy akár külön is szedhetsz egy-egy olyan vitamin-koncentrátumot, amire szükséged lehet (pl. télen D-vitaminra).

A Runner’s World oldalán például találhatsz részletes listát arról, hogy melyik vitamin mire jó: https://www.runnersworld.hu/melyik-vitamint-mikor-kellene-bevenned-111710.

De ne feledd! Nincs olyan csodaszer, ami megoldaná a helytelen táplálkozás, illetve a mozgáshiány okozta károkat – úgyhogy mi sportra és egészséges, változatos étkezésre buzdítanánk Titeket! 😉