Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Végre egy ehető gluténmentes zsemle


Jó ideje szemezek a Schär liszttel, de általában úgy voltam vele, hogy inkább nem sütök semmit, nem kell az nekem. :D 
Na hát a családból érkezett egy olyan feladat, hogy a hamburgerezéshez nekem kellett a bucikat csinálni és mivel a csapat egyik fele gluténmentesen étkezik, ezért nem volt más választásom: elkezdtem recepteket böngészni és elhatároztam, hogy kipróbálom a sokszor nézett lisztet. 
A csomagolás oldalán van egy recept, amelyet elsőként kipróbáltam... hát nem jött be, körülbelül bowlingozni tudtunk volna az eredménnyel. :D
Úgyhogy elkezdtem tovább böngészni a neten és próbálkoztam, próbálkoztam, míg nem jött szembe az IGAZI!
Ha gluténmentes zsömlét/kiflit/kenyeret sütnél, akkor Te ne keresgélj órákig, itt a tuti recept:
 
Hozzávalók:
300 g Schar bread liszt
16 g útifűmaghéj
120 g langyos víz
20 g friss élesztő
70 g joghurt vagy rizstejszín
10 g só
5 g cukor
220 g langyos víz
40 g étolaj
 
Elkészítés:
1.    Az útifűmaghéjat beáztatom a 120 g langyos vízbe. A lisztet, sót, cukrot kimérem, összekeverem. Belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a joghurtot, kocsonyás útifűmaghéjat, 220 g langyos vizet, olajat és bedagasztom robotgép dagasztó karjával. Rizslisztes munkalapon átgyúrom, 7-8 részre vágom.
 
2.    Zsemléket formázok, tepsire teszem és 50 fokon 30 percig kelesztem, majd lekenem olajjal. 200 fokra állítom a sütőt és 20 percig így, majd 190 C fokon 10 percig sütöm.
 
3.    Nagy, magas zsemléket kapunk. Pihe-puha lesz a belseje, nekem hasonlít a hagyományoshoz. Mikor kisült, és megláttam, hogy összeértek, itt-ott picit megrogyott az oldala, nagyon megörültem, mivel gluténos koromban mindig az ilyen zsemléket válogattam ki magamnak. Nem sületlenek, teljesen átsültek. De én ezeket vadásztam.
 
4.    Nagyon-nagyon finom lett, élmény beleharapni a szendvicsbe.
 
Jó étvágyat! ;)