Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Valentin-napi ötletekMég nem késő, hogy eldöntsd, hogyan leped meg kedvesed! Mi az apró ajándék – nagy figyelmesség kombóra szavazunk!
 
Bár ez a szokás is angolszász országokból jött, egyre többen tartják hazánkban is. Mondjuk – valószínűleg pont azért, mert a Bálint/Valentin-napi hagyománynak nulla gyökere van Magyarországon - a legtöbben leginkább a párjuk kedvéért, gesztusértékkel állnak ehhez a dologhoz, de valahogy olyan ez, hogy ha nem is érzünk rá, tudjuk, hogy illik valamit domborítani.
 
Hogy alakul ez a szokás különböző országokban? Repüljünk vissza az 1840-es évekbe – valamikor ekkor kezdődhetett a Valentin-nap nagyüzemű ünneplése. Ekkoriban az érzelmeket leginkább magukban tartották az emberek, egy amerikai vállalat azonban piacra dobott egy erre a napra szánt képeslapot, így a szerelmesek ennek segítségével üzenhettek egymásnak. Mára Amerikában állítólag több mint egymilliárd kártya indul útjára (ennél csak karácsonykor nagyobb a forgalom), és beálltak a sorba a digitális képeslapok is. Nálunk kevésbé terjedt el, de sok országban a szeretteket (szülők, tesók, barátok stb.) is köszöntik ilyenkor, nem csak a párok egymást. Japánban is megemlékeznek a napról, ott azonban csak a nők adnak ajándékot a férfinak. Peruban még munkaszüneti napot is kapott az esemény.
 
És mi legyen az a valami, amit ajándékba adhatunk kedvesünknek? Nem kell nagy dolgokban gondolkodni, teljesen felesleges beszállni a kereskedelmi őrületbe. Egy virág, egy komolyabb csoki, egy névre szóló, vagy párod szokásaihoz, kedvteléseihez szabott ajándék (ma már gyakorlatilag bármi feliratozható egy bögrére, pólóra, párnahuzatra), egy bekeretezett közös kép, teaválogatás, egy általad készített vacsora… Aztán egy közös filmezés, mondjuk a stílusosan ideillő Valentin-nap című szórakoztató alkotással.
 
Bár a szerelmesek napjának eredete homályba vész, illetve a keresztény hit és népszokások vegyülnek benne, az biztos, hogy ezen a napon világszerte megajándékozzák egymást a szerelmesek. Nem kell nagy volumenekben gondolkodni: ajándékból elég valamilyen apróság, de figyelmességből talán duplán is jár. Természetesen utóbbit ildomos lenne minden nap tanúsítani, de ha már dedikáltak erre egy február 14-ét, amikor hálásak lehetünk a sorsnak, akkor miért ne lennénk azok? Az ember páros lény, hát értékeljük, ha van mellettünk egy remek társ! 😉
 
Tudtad? A Velvet bizarr Valentin-napi élményeket gyűjt blogjához – ha van ilyened, mások okulására/megnevettetésére megírhatod nekik!