Tökfaragási praktikák, hogy könnyebb legyen a metódus
Jó rég óta vagyok már benne a tökfaragásba, de soha nem néztem utána, csak úgy bumm bele kivágtam a tetejét (így lett kalapja) vagy a hátát és az volt a kis ajtó a gyertyának. Na hát sajnos a TikTok világa néha beszippant, és ott láttam egy videót... a tök alját vágta ki a hölgy... hát mennyivel egyszerűbb, mint az én szupermegoldásaim? Könnyebb kiszedni a belét, aztán majd csak rárakod a gyertyára és megvagy. Nem kell bajlódnod a mécses bedobásával, az „ajtó” becsukásával stb. Ez a praktika elgondolkodtatott: vajon milyen egyszerűsítési lehetőségek dobhatják még fel a tökfaragást? Hogy Neked ne kelljen már utánanézned, összeszedtem néhányat!
1. Amit már említettem: alul vágd ki a tököt, így csak ráhúzod a gyertyára, ha készen vagy, nem kell vele a továbbiakban bajlódni!
2. a kikaparáshoz használj nagykanalat vagy akár fagyisat, ha van otthon, így gyorsabban ki tudod lapátolni a bennelévő cuccot
3. használj sütikiszúrót, hogy könnyedén szép formákat alkothass. Azért légy óvatos, a tök fala nagyon kemény, nehogy beszakadjon! (Nekem pár éve virág alakú szeme volt a töknek, az is sütiformával készült)
4. rajzolj a tökre tollal vagy alkoholos filccel a tervezésnél. Ha megalkottad a művet, acetonnal (körömlakklemosóval) lejön
5. ha igazán „véres” tököt szeretnél, akkor piros gyertyával tudsz vércseppeket rakni a száj körül. Csak gyújtsd meg a gyertyát, és mehet a viaszcsepegtetés
Ha pedig nem akarsz vágdosni, fess tököt! Olyan gyönyörűeket készítenek manapság.
A tiéd idén milyen lesz? Ha van kedved, küldj róla fotót Facebookon vagy e-mailben a marketingmuhely@schonherz.hu e-mail címre!