Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Tényleg jönnek a repülő autók?Egyre többen vásárolnak autót, ezzel persze nő a közúti forgalom, és vele párhuzamosan erősödnek a dugók is. Jelenleg 250 gyártó pörög azon, hogy repülő autót dobjon a piacra!
 
eVTOL – az új szó, amit meg kell jegyezned – így hívják ugyanis a függőleges fel- és leszállásra képes elektromos légi járműveket. És gondoltad volna, hogy ezen járművek légi járatokként történő bevetése (azaz a szükséges infrastruktúra kiépítése) nem kerül többe, mint egy metró építése? Népszerűsége és ára pedig a taxi szolgáltatásokéhoz hasonló lehet – írja az autopro.hu. Viszont itt még sofőr sem feltétlen kell a rendszerbe – tesszük hozzá mi.
 
2023-ra javasolják az első járművek piacra dobását, 2025-re pedig a nagyvárosi légiközlekedés elterjedését. A japán Sky Drive cég például ezen a nyáron sikeresen tesztelte első darabját: a 8 motorral felszerelt példányt négy percen keresztül vezette a légi pályán egy pilóta. Az amerikai autóipari óriás, a General Motors pedig kb. 3 hete jelentette be, hogy feltérképezi a repülő taxik piacát – mivel egyébként is vállszélességgel állnak ki az elektromos autók mellett, nem meglepő, hogy a szintén elektromos motorokat használó légi autók irányába veszik az ívet. De pont egy éve fogott össze a Porsche és a Boeing is, közös fejlesztésű repülő autókra.
 
Nagy valószínűség szerint ezek a járművek tehát előbb a közösségi közlekedést fogják szolgálni, és később kerülhetnek akár saját tulajdonba is, mindenesetre úgy tűnik, hogy ami 1-2 évtizede még fikció volt, az 1-2 éven belül valóssággá válik!