Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Te láttad már az új Harry Pottert?


A környezetemben sokan tudják rólam, hogy imádom a Harry Pottert az első 4 rész kívülről megy, de a továbbiakat is sokszor láttam. Olvastam a könyveket, bár mindig csak kölcsön kaptam őket a barátaimtól. A legutóbbi születésnapomra megkaptam az összes részt, sőt még egy különleges kiegészítő könyvet is, amelyben J. K. Rowling kéziratai, ötletei és inspirációi is szerepelnek – órákon át tudom nézni.
Amikor megláttam, hogy 2022. január 1-jén érkezik egy 20 éves reunion, nagyon felcsillant a szemem és reménykedtem abban, hogy egy 8. rész érkezik, legalább egy kicsit.
 
Az HBO Gora egy ideje nincs előfizetésem, de most újra beneveztünk, hiszen ezt azonnal meg kell nézni. Beléptünk és egy (ebben az esetben) szomorú szó ütötte meg a szemem: dokumentumfilm. Hát oké, beszélgessenek, én megnézem! Január elsején meg is néztük és az elején egy olyan csoda járta át a lelkem, hogy a könnyeimmel küszködtem (igen, tudom, mindenen sírok)... Az a világ, a zene és a hangulat csodás volt. Jó volt újra látni azokat a szereplőket, akiket éveken át néztünk a moziban. Imádtam a behind the scenes jeleneteket és azokat a titkokat, amiket megosztottak velünk a szereplők. Láttuk, hogyan épült fel a kvidiccspálya, milyen trükköket alkalmaztak és hogyan viszonyulnak egymáshoz a színészek, de ennél többet nem adott...
 
Megnéztük, összességében elfogadtam, de nem elégítette ki a vágyaimat. Volt bennem egy erős hiányérzet: annyira jó világba repített el ez a többrészből álló film, hogy arra vágytam, hogy ismét a Roxfort falai között érezzem magam, jöjjenek a dementorok, a trollok, Voldemort és mindenki, aki ehhez az egész világhoz tartozik és adjon egy újabb csodás élményt. De nem adott. Kaptam néhány kiegészítést az eddigiekhez, amik biztosan megmosolyogtatnak majd az egyes részeknél, de ennél többet sajnos nem.