Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

TOP 5 társasjáték


A karantén ideje alatt Nálatok is előkerültek a rég használt társasjátékok, puzzlék? A korlátozások enyhítése után se feledkezzünk meg a társasjátékok csapatépítő hatásáról! A baráti összejövetelek egyik tetőpontja lehet a közös játék. Mi ezeket ajánljuk nyugodt szívvel kipróbálásra.
 
1. Dixit
Ez egy olyan játék, amely során a fantázia teljesen szabadon szárnyalhat. Szükségünk van az asszociációs képességünkre, amelynek segítségével újabb és újabb történeteket szőhetünk. A kezdőjátékos kiválaszt egy lapot a kezében lévők közül, kitalál egy mondatot, amely jellemző a képre. Majd mindenki más is választ egy képet a saját kezéből, amelyre szerinte legjobban illik az elhangzott mondat. A lapok felfedése után mindenki szavazhat, hogy vajon melyik volt az eredeti kártya.
 
2. Catan telepesei
Ismerj meg és fedezz fel egy új világot! Ebben a játékban nincs másra szükség, mint a tervezőképességedre, no és a szerencsére. A város beépítése után szűkössé válik az élet a szigeten, és megindul a verseny a hatalom megszerzéséért. Lehetsz te az első telepes Catlan szigetén!
 
3. Fedőnevek
A BoardGameGeeken szavazók ezt értékelték az egyik legjobb játéknak. Az asztalon 25 kártya fekszik, amelyek 25 ügynök fedőnevét jelzik. A kémfőnökök felváltva utalnak egyszavas célzásokkal az ügynökeikre. Egy célzás (kulcsszó) több szóra is utalhat egyszerre az asztalon. A kémek megpróbálják kitalálni, hogy a főnökük melyik szóra utalt. Amikor egy kém hozzáér egy szóhoz, a kémfőnök felfedi annak titkos személyazonosságát. Ha ez az illető az adott csapat ügynökei közül való, a kémek tovább tippelhetnek. Máskülönben a másik csapat következik. Az első csapat, amelyiknek sikerül kapcsolatba lépnie az összes ügynökével, megnyeri a játékot.
 
4. Bang- Van lövésed, kivel vagy?
Járj a kérdés végére, miközben a vadnyugati hősök egyikének a képébe bújsz, és Te is fegyvert ragadsz! A világ egyik legkelendőbb vadnyugati játékáról van szó, annak is egy új, kiforrottabb formájáról, amely könnyebben tanulható és játszható. Állítólag 500 000 cowboy hagyta jóvá.
 
5. Activity
A társasjátékok egyik örökdarabja már évtizedek óta, és ez az a móka, ami biztosan összehozza a barátokat. Ebben a játékban mindenki nyertes, kivéve az, aki nem vesz részt a játékban. Versenyezz a homokórával, mutogass szó nélkül, magyarázz mutogatás nélkül, és rajzolj akkor is, ha nem tudsz! Hihetetlen vicces helyzeteket tud generálni.

Forrás: https://tarsasjatekrendeles.hu/activity-original-tarsasjatek-piatnik
 
Jó szórakozást!

Pacsi

Eszti