Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Szervezz online kvízt a haverokkal – Ákos mondja, hogyan!Több országban felkapottá váltak a kvízestek, Budapesten is számos pubban szerveznek ilyen programokat. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha belevágnék én is ebbe az egészbe, és a kollégáimnak is szerveznék ilyen estét. Karantén idején mindezt jobb híján online. A QuizNight.hu oldalon számos ötletet és kérdést találtam. Most megosztom veletek a saját tapasztalataimat.

Kérdések

Minden ezen múlik! Fontos, hogy lehetőleg olyan kérdéseket tegyetek fel kvízmesterként, amelyek megválaszolhatóak, nem túl bonyolultak. Én sok képrejtvényt is szoktam használni, általában ezek aratják a legnagyobb sikert.

Kvízmester

Feladata nélkülözhetetlen, hiszen segítséget kell nyújtani a részvevőknek. A kérdésfeltevés módja már alapból segítséget nyújthat a résztvevőknek. Fontos, hogy aki a kvízt vezeti, rendelkezzen a feltett kérdésekhez megfelelő háttérinformációval, hogy a válaszokat meg is tudja magyarázni. Valamint jó dolog információkkal bővíteni a játékosok tudását. Általában a válaszok megfejtését power point formájában szoktam kivetíteni.

Nehézségek az online térben

A karantén ideje alatt az okozott leginkább nehézséget, hogy mindenki egyéniben indult a játékban, és így talán sokkal nehezebb megválaszolni a kérdéseket, mint 4-5 fős csapatokban. Lebonyolításhoz egyébként ajánlom a Zoom-ot, abban ezt teljesen jól lehet kivitelezni.

A játék nyertese általában egy üveg itallal, na és szuper élményekkel lehet gazdagabb! 😀