Süss egyszerűen gluténmentes kenyeret
Néhány éve még úri passzióként tekintettünk a gluténmentes étrendre, mára azonban rengeteg (és egyre több!) embernek kell szembesülnie azzal, hogy a glutén ártalmas lehet a szervezetének. Találtunk egy jó receptet, amellyel sütési idővel együtt is alig több mint 1 óra alatt varázsolhatod az asztalra az egészséges, ráadásul brutál finom gluténmentes kenyeret!
Rugalmas, kevésbé tömör kenyered lesz, ami nem szárad ki egyhamar, hovatovább jóval olcsóbb, mint a bolti változatok.
Rögtön csinálj 2 darabot is, hozzávalók:
- 560 g langyos víz
- 20 g almaecet
- 7 g porélesztő
- 10 g só
- 450 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt
- 50 g Szafi Free világos puha kenyérliszt
A langyos vízben keverd el az almaecetet és a porélesztőt. Külön tálban pedig a liszteket, a sót. Ha ezzel megvagy, a sós lisztes cuccent add hozzá a langyos vizes cuccenhez. Kenyértészta lesz ebből, amit 5 percig pihentetni kell. Ezután kilisztezett felületen formázd meg a két kenyeret, takard le még 10 perc erejéig.
Érdemes ezután fokhagymás kókuszolay spray-vel lefújni, és már mehet is a sütőbe, 170 fokra, légkeverésesen. 50 perc a sütési idő, és nagyon jó kis ropogós héjú csoda lesz az eredmény.
Egészséges étvágyat kívánunk 😊