Most a legjobb a dinnye, így válaszd ki a legjobbat
Ha nyár, akkor dinnye, méghozzá szerintem szépen felszeletelve, harapva, hogy még a fülünk is dinnyés legyen – így az igazi!
Na de hogyan válasszuk ki a legjobbat? Van aki a színére esküszik, van aki ütögeti és vannak olyanok, akik csak random kivesznek egyet a hatalmas ládából. Mivel a hozzáértők szerint augusztusban a legfinomabb a dinnye, utánajártunk, hogyan kell a legfinomabbat kiválasztani.😉
Jöjjön az elejére egy-két alapvetés...
Ne vedd meg azt, amelyik
- puha
- lyukas (mint a cseresznye, ha kukac rágja)
- rohadásnak indult
Na és akkor jöjjenek a szuper tippek:
- nézd meg a dinnye hasát – keresd meg rajta a világos foltot, ha sárga, akkor viheted, ha fehéres vagy csak halvány, akkor rakd vissza a többi közé
- ha csíkos, akkor fontos a kontraszt – ha csíkos dinnyék közül válogatsz, keresd a kontrasztot. Minél nagyobb a különbség, annál édesebb a dinnye
- szaglázd meg (én a paradicsomnál is így teszek) – vidd egy kicsit arrébb a többitől, és szaglázd meg a dinnyét. Ha olyan édes illatot érzel, mint az íze kell, hogy legyen, jó lesz!
- csekkold a szárát is – ha a szára csavart vagy nedves, akkor ne vedd meg! Ha viszont szép száraz, akkor viheted. A termelőknek is ez segít, hogy megérett-e a gyümölcs...
Na, nyomás válogatni!🍉