Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Mire jó a matek?A kérdés, ami valószínűleg a nagyszüleid, szüleid fejében is megfordult már, és minden bizonnyal a te gyereked esetében sem lesz ez majd másképpen…
Erre a kérdésre csípőből leggyakrabban azt a választ kapjuk, hogy később, a munkánk során jól jön majd. Valójában a legtöbb ember életében igen kicsi lesz az a rész, amikor valóban jól jön a mélyreható matektudás, akkor is általában nem papírra fogunk megoldóképleteket pingálni.

Tény, hogy a legtöbb ember nem szereti a matematikát. Általában azért, mert nem is érti. Pedig, bármilyen furcsa is, tud ám az izgalmas és szerethető lenni! Hosszútávon a legnagyobb erénye mégis az, hogy logikus gondolkodásmódra serkent, problémamegoldást, kreativitást fejleszt, és segít az összefüggések átlátásában – ezt pedig tényleg nagyon sokszor kamatoztathatjuk majd az életünk során!
 
A Mateking megvan?Azoknak ajánlják, akik utálják a matekot, és ígérik, hogy velük meg lehet szeretni. De azoknak is, akik egyébként szeretik – mert ők meg állítólag imádni fogják. Egyetemi matematika tananyagok érhetők el itt, videós formában is, illetve olyan metodikával, ami lépésről lépésre visz végig a megismerés folyamatán. Ami jó benne, az az, hogy saját ütemedben haladhatsz. Továbbá, hogy vizuálisan megadja, amit ma már meg kell, és humor is van benne. Vannak rajta bárki számára elérhető anyagok, és vannak, ami csak regisztráció után jelennek meg, illetve fizetős extrákkal (tantárgyakként félévenként 2.950,- Ft-os díjjal kell kalkulálni) is készültek az összeállítók. Középiskolások számára jó hír, hogy matekérettségire való felkészülésre is van lehetőség az oldalon.
 
A weboldalt egyébként Mosóczi András matematikaoktató jegyzi, aki „Mire jó a matek?” előadássorozatával is próbálja közelebb vinni a fiatalokhoz ezt a rémtárgyat. BME-s, ELTE-s, BGE-s hallgatók már találkozhattak vele élőben is: közel 20 éve oktat egyetemeken. Mint mondja, az általuk kidolgozott módszerrel „egy olyan tantárgyat sikerült trendivé tenni és lényegesen közelebb hozni az emberekhez, amely általános iskolás kortól kezdve folyamatosan távolodik tőlük.”

Aki érintett, járjon utána! www.mateking.hu

Puszipacsiölelés 😊