Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Miért jó gólya mentornak lenni?


Az elmúlt időszakban számos gólyatáborban volt szerencsénk megjelenni (ezúton is köszi a szervezőknek!😊), és mivel a saját gólyatáboromban iszonyatosan vágytam arra, hogy egyszer majd én is mentor/csapatvezető/csapatkapitány legyek, ezért arra gondoltam, megkérdezem a jelenleg ebben a pozícióban lévőket, hogy miért vállalták, szerintük miért jó ezt csinálni. Minden táborban egy fővel beszélgettem.
 
A következő válaszokat kaptam (a hasonlóság nem véletlen):
 
- Szuper a fiataloknak, gólyáknak örömet szerezni!
 
- Gólyaként olyan elmény volt, amit mindenképp szeretnék továbbadni. Az egyetemet nem lehet úgy végig csinálni, hogy nincsenek melletted barátok. Egy gólyatábor arra szolgál, hogy őket megtaláld. Azt szeretném, hogy ők is átérezzék, és megalapozzák a kapcsolati tőkét.
 
- A saját gólyatáboromba nagyon vonakodva mentem el, de végül meggyőztek és borzasztóan rossz döntés lett volna, ha ezt kihagyom. Nem ilyen lenne az életem, ha nem mentem volna el. Szeretném átadni a gólyáknak azt az élményt, amit én is kaptam.
 
- Én nem voltam a saját gólyatáboromban, de utólag nagyon megbántam. Nem vágytam akkor új közegre, pedig kellett volna. Ahogy telt az idő, és bejött a vírus, akkor éreztem igazán, hogy kellene nekem valami plusz, ahol emberekkel lehetek. Méghozzá olyanokkal, akikkel jól érzem magam. Ekkor döntöttem el, hogy jelentkezem mentornak. Ha már a sajátomban nem voltam, hátha mégis át tudom élni az élményt. Nagy meglepetésemre felvettek, és hiába nem voltam a csapat tagja korábban, úgy fogadtak, mintha mindig itt lettem volna. Nagyon szeretem, hogy felelősséggel lehetek, hogy figyelhetek a gólyákra és egy csapatot alkotunk.
 
- Szuper élmény, hogy nagytesók lehetünk számukra, és segíthetünk nekik az egyetemi életben. De ami talán a legfontosabb, hogy életreszóló élményeket és barátokat szerezhetnek, mi pedig segíthetünk ebben.
 
Hát igen, legyél Te is mentor, imádni fogod!😉