Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Megnyílt az ország első okos plázája! De vajon mitől olyan okos?


Sokan tudjátok, hiszen már jártatok is nálunk az irodában: munkanapjainkat a 11. kerületben az Etele tér közelében töltjük. Bár nem csak ezért, de nagyon izgatja a fantáziánkat az új, Etele pláza. Cikkek tömkelege jelent meg arról, hogy ez lesz az ország első okos plázája, de vajon mitől lehet egy pláza okos? Nézzük!
 
A következő okosságok találhatók az épületben:
 
·      nagyméretű digitális játszószönyeg
·      számos USB-vel ellátott pad
·      magyarul beszélő Pepper robot igazítja útba az érdeklődőket
·      az Óbudai Egyetem által kifejlesztett Ariadné is segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban. Az „okosbottal” működő innovatív informatikai és mechanikai megoldásnak ez a világpremierje is, hiszen első alkalommal működik kereskedelmi környezetben
·      az 1300 férőhelyes parkolóban 130 elektromos töltő várja a vásárlókat
de itt található a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-fala is.
 
Az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi területű, környezetbarát központban közel 4000 négyzetmétert színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák borítanak. A BREEAM szigorú fenntarthatósági minősítéssel összhangban külön figyelmet kap a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés, valamint a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése is.
A látogatók biztonsága és egészségvédelme érdekében a belső terek – ahol csak lehetséges – szinte teljesen érintésmentesek. A légtechnikai rendszer UV-lámpás csírátlanító szűrőegységei fertőtlenítő vegyszer használata nélkül, másodpercek alatt pusztítják el a levegőben lévő vírusok és baktériumok közel 100 százalékát. A legforgalmasabb területeken és a mosdókban fertőtlenítési pontok állnak rendelkezésre. A mozgólépcsők gumiszalagjait folyamatosan, mozgás közben, egy beépített készülék fertőtleníti a minél nagyobb biztonság érdekében. A bútorok antibakteriális, vírusölő felületet kaptak, és a mosdókat is érintés nélkül lehet használni.
 
Ti megnézitek? Mi biztosan!