Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Lekvárfőzés – tényleg meg tudod csinálni!


Sokan azt gondolják, hogy a lekvár készítése túl bonyolult dolog, macerás, időigényes és csak nagy mennyiség elkészítésénél hozza vissza a befektetett munkát. Mindez azonban tévhit, hiszen nem igényel nagy erőfeszítést, és nyugodtan készíthetsz csak 1-2 üveg lekvárt is. Utána pedig büszkén sztorizhatsz a barátidnak – mert lekvárt csinálni menő!

Szamóca/eper lekvár készítésének lépései:
  1. Szedd le vagy vásárolj annyi szamócát/epret, amennyiből szeretnéd készíteni a lekvárt. Legjobb, ha házi szamócával dolgozol, így garantált az íze.
  2. Mosd meg a gyümölcsöt és szedd le a zöldjét! (Ha megmosod és becukrozod, majd hagyd kicsit állni, a gyümölcs levet fog engedni, amiből akár szörpöt is készíthetsz)
  3. Tedd egy fazékba, és kezd el felfőzni.
  4. Folyamatos kavargatás következik, és amikor felfőtt, már ízesítheted is: ez a saját ízlésednek megfelelő cukormennyiséggel történjen. Használj dzsemfixet, amit a felfőzés után keverj bele.
  5. Most jöhet a turmixolás! Ha szereted a lekvárban a szamóca darabokat, akkor nem kell teljesen pépessé mixelni.
  6. Mehet is a cucc az előkészített befőttes üvegekbe!
Mégis mitől lesz igazán különleges?

Elsősorban attól, hogy hazai termelésű gyümölcsből készül ez a mennyei manna, és egy speciális fűszer kerül bele az elkészítés során, ami nem más, mint a szeretet.

Jó főzőcskét!

Puszi,

Eszti