Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Leégtél? Így csillapíthatod házilag!


Azt nyilván nem kell külön hangsúlyoznom, hogy a bőr védelme nyáron mennyire fontos… Mindenkinek érdemes betartania a napozásra, napon tartózkodásra vonatkozó ajánlásokat! Használjatok védőkrémet, és 12-15 óra között lehetőleg ne tartózkodjatok a tűző napon. Mindezek ellenére persze előfordulhat, hogy megtörténik a baj. Nézzük, milyen házi gyógymódokat használhatunk leégés kezelésére!

Bőrnyugtató pakolás
Az arcunk bekenéséről sokszor megfeledkezünk, mondván, hogy azt úgysem éri annyira a Nap… De-de, éri, és a legégés mellett még a bőrhibákat és a májfoltokat is erősíti! Ha nem voltál kellőképpen elővigyázatos, próbálj ki egy hideg joghurtos arcpakolást, ez megnyugtatja a kipirosodott bőrt és segít a regenerálódásban.

Fekete tea
Gondoltál arra, hogy nyáron milyen hasznos lehet a fekete tea? A teában lévő anyagok a bőrbe jutva elősegítik a megégett bőrfelület gyógyulását. A lefőzött teát hűtsd le, és egy kis vattapamaccsal kenegesd be a leégett területet.

Ecetes borogatás
Az ecet a kellemetlen szaga ellenére a leégés ellen nagyon hasznos lehet. Nincs más dolgod, mint fogni egy kisebb ruhadarabot és beáztatni az ecetbe, majd az érintett bőrfelületre helyezni.

Aloe vera
Ennek a növénynek számos jótékony hatását ismerjük, rengeteg vitamint, enzimeket és ásványi anyagot tartalmaz. A növényből kivont nedvet kend a leégett bőrfelületre, ez enyhítheti a napégés okozta fájdalmat. Ha nincs otthon Aloe Vera, a gyógyszertárban több aloes termék közül is válogathatunk.

Vigyázzatok magatokra és a bőrötökre!

Jó pihenést!

Pacsi,

Eszti