Könnyed fetakrém – hogy azért falatozz a nagy melegben
Nem tudom Te hogy vagy vele, de ha beköszön a forróság, akkor sokkal nehezebben jutok el az evésig, mert nem kívánom... Viszont ezt nehezen viseli a szervezetem, és jelez pl. egy kis szédelgéssel. A hétvégén kóstoltam egy fetakrémet, aminek azonnal el kellett kérnem a receptjét, mert egy kis zöldségmártogatóssal zseniális és kiváltható vele a nyári ételmegvonás.
Ami kell hozzá:
· 20 dkg fetasajt
· kis doboz mascarpone
· 1 db citrom leve
· 1 evőkanál olívaolaj
· só, bors
· ízlés szerint zöldfűszerek: ez lehet rozmaring, bazsalikom, metélőhagyma vagy akár menta is, ha nagyon frisset szeretnél
Elkészítés:
Törd össze villával a fetát (vagy rakd bele egy konyhai robotgépbe), keverd hozzá a mascarponet – addig dolgozd a masszát, míg egynemű nem lesz. Majd mehet hozzá a citrom leve, az olívaolaj és a fűszerek.
Tádámm! Kész is!
Eheted pirítóssal, grissinivel, zöldségekkel... vagy amivel szeretnéd!
Jó étvágyat!