Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Kiberbiztonságos októberTudtátok, hogy Európában az októberek az online biztonság jegyében zajlanak? Az Európai Kiberbiztonsági Hónapot 2012-ben rendezték meg először, hazánk 2016-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.
 
Mi a lényege? Többszáz eseményt rendeznek ilyenkor Európa-szerte, amelyek az online biztonságra fókuszálnak: egy fejlett biztonságos digitális világ megteremtésére, illetve az online tér tudatos használatára. Fő szervezője az ENISA (Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség), amelyhez számos helyi hatóság, állami és civil szervezet, szakmai szövetségek, de még egyetemek is csatlakoznak. Magyarországon a Nemzeti Kibervédelmi Intézet koordinálja az eseményeket és kb. 20 szervezet működik együtt a programban.
 
További információkat, illetve a tematikus hónap programjait itt találjátok: https://kiberhonap.hu/
 
És azt hallottátok, hogy Lengyelország idén is megrendezi a 153+1 kiberversenyt? Ide magyar diákok jelentkezését is várják (2 fős középiskolai csapatok nevezhetnek), 2020. november 8-ig. A főnyeremények: 200.000, 400.000, illetve 800.000 HUF-nak megfelelő pénzösszeg. A versenykiírás szerint a résztvevőknek kriptográfiai feladványokkal, webes alkalmazásokhoz kapcsolódó feladatokkal, illetve a szolgáltatások irányításának átvételére alkalmas szoftverekkel lesz majd dolguk.
A versenykiírásról további infót itt találtok: https://nki.gov.hu/it-biztonsag/hirek/magyar-diakokat-is-var-a-lengyel-1531-kiberverseny/
Hajrá!

Azoknak is jövünk infókkal, akik már valamilyen módon közelebb állnak a szakmához: nemrégiben látott napvilágot a PwC Digital Trust Insights legfrissebb elemzése, a világ 3.249 üzleti és technolóigai vezetőjének megkérdezése után.
 
Ebből a legérdekesebb infók:
- a cégvezetők 96%-át kényszerítette a COVID a vállalaton belüli kiberbiztonsági stratégia módosítására
- a cégvezetők 43%-a tett az elmúlt évben azért, hogy gyorsabban reagálhassanak egy esetleges incidensre
- 3,5 millió kiberbiztonsági szék várja gazdáját. Az ágazat a képzett munkaerő hiányával küzd!