Készíts házi granolát!
Aha… De mi az a granola?
Nem más, mint sült müzli egy kis extrával. Ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szuper ropogós kis keverék nem csak reggelire lehet tökéletes választás, hanem egészséges nassolnivalónak is szuper.
Hozzávalók:
200 g zabpehely
100 g török mogyoró
50 g pekándió
1 tk fahéj
1 csipet só
125 ml kókuszolaj
125 ml méz
150 g aszalt gyümölcsök
Elkészítése: Keverd össze a száraz hozzávalókat (zabpehely, magok, fűszerek) egy nagyobb tálba. Majd melegítsd össze a kókuszolajat és a mézet. Öntsd le vele a száraz keveréket, és alaposan kutyuld össze. Tedd sütőpapírra, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig pirítsd. Időnként ne felejtsd el átkevergetni. Ha elkészültél, add hozzá a kis darabokra vágott aszalt gyümölcsöket és hagyd kihűlni. Aztán már fel is tuningolhatod kedvenc joghurtodat!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 😊
Eszti