Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Így mozizzatok együtt a korlátozás alattIgen, megint beszűkültek a lehetőségek: a tél miatt már önmagában is, amit csak hatványoztak a járvány miatti korlátozások. Igyekszünk majd időről-időre programajánlókkal és egyéb lehetőségekkel érkezni, amelyek feldobhatják a mindennapokat. Most például ötletet adunk arra, hogyan filmezzetek a haverokkal együtt úgy, hogy fizikailag nem is vagytok együtt!
 
Közösségi filmezésnek hívják a dolgot, és természetesen az online térben zajlik. Kell hozzá egy „házigazda”, aki megszervezi az eseményt, illetve egy platform, amelyen keresztül a vetítés fog történni. A technikát illetően több alkalmazás és webes bővítmény közül lehet választani: lehet videómegosztó, mint a YouTube vagy a Vimeo, de azzal is szépen megnyílnak a lehetőségek, ha rendelkezünk pl. Netflix vagy Amazon előfizetéssel. A pandémia alatt gyorsan fejlesztettek a szolgáltatók, így vannak rendszerek, amelyek közös chatelést, sőt még videochatelést is tudnak kezelni streeming közben. A házigazda tehát kiválasztja a platformot (nyilván neki kell rendelkeznie az előfizetéssel) és a filmet/sorozatot is. Aztán az applikáción belül meghívja az ismerőseit, vagy linket küld nekik.
 
Hogy pontosan milyen platformok léteznek és azok részleteiben mit tudnak, azt bejegyzésünk forrásán, a PCWorld-ön tovább olvashatod, amely 5+1 megoldást is összegyűjtött közösségi filmnézésre: https://pcworld.hu/pcwlite/hogy-nezzunk-filmeket-masokkal-egyutt-ha-nem-lehetunk-egy-helyen-285269.html
 
Jó filmélményt kívánunk! 😊