Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Hogy legyen akkor a síeléssel?Idén külföldön síelni/snowboardozni nem tilos, de erősen "ellenjavalt" – a Covid odavágott rendesen a síutaknak is, és bár több ismert síparadicsom különleges óvintézkedésekkel készül, valószínűleg kevesen vállalják azt a hercehurcát, amivel most egy külföldi út jár. A sport szerelmesei azonban ne csüggedjenek, próbálják meg kiaknázni az itthoni pályákban rejlő lehetőségeket. Mutatjuk, hol mi vár rájuk!
 
Jó hír, hogy az utóbbi években szépen fejlesztgették a hazai terepeket. A legnagyobbak, és persze ezzel együtt legnépszerűbbek a mátraszentistváni, illetve az eplényi pályák - pár napos síelési igényt simán ki tudnak elégíteni. Technikai fejlődésüknek (ideértve a hóágyúkat is) köszönhetően a hóellátottság szinte biztos és folyamatos, így évente akár 3 hónapig is rendelkezésre állnak.
 
Aki Budapest közelében maradna, annak a Visegrádon található Nagy-Villám ajánlott. Itt szintén dolgoznak hóágyúk, viszont hozzá kell tenni, hogy méretben és lejtésben is szegényebb a két listavezetőtől. Még közelebb található Dobogókő két pályája, 860, illetve 1260 méteres hosszal, felvonóval. De maradhatunk akár a fővárosban is, ezesetben a Normafára kell felmenni – megfelelő mennyiségű lehullott hó esetén, mert ugye itt ágyú nem áll rendelkezésre. Mondjuk felvonó sem, erre számítsunk.
 
Budapesttől újra eltávolodva, említésre méltó még Nagy-Hideg hegy a Börzsönyben (erre fut az Országos Kéktúra útvonala is, amit ezen a részen a meredek szakaszok miatt inkább csak felkészültebb túrázóknak javasolnak). Pályája 4,2 km-es, több síliftje is van. A közelben sítúraút és sífutó pálya egyaránt áll rendelkezésre.
 
Baranya megyében a pécsi Misina-tetőt javasolnánk – itt áll a Mecsek jelképe, a híres tévé adótorony is. Ezen a terepen két pálya (600, ill. 450 m-es) és sífelvonó is található, hóágyú azonban nincs. Vannak viszont ugratók, korlátok és titkos erdei útvonalak.
 
Azt érdemes lesz folyamatosan figyelni, hogy ebben a szezonban melyik pálya nyit meg és mikor (ez idén nyilván nem csak a hómennyiség függvénye), további terepeket pedig itt tudsz nézni:
https://sielok.hu/siterepek/magyarorszag/

Ne feledd: a szabadban végzett sport erősíti az immunrendszert! 😉