Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Ha van egy kis időd: süss focacciat!


A héten teljes lezárásban vagyunk, így ki sem léphetünk a lakásból. Délutánonként időnk, mint a tenger, ezért neki is vágtunk egy focaccia készítésének, ami ISTENI lett, és megér minden ráfordított másodpercet – nyugi nem bonyolult, csak az idő sok egy kicsit, ha éhes az ember. A recept Jaime Olvier és Gennaro közöse, amit videó formájában is meg tudsz nézni, és érdemes is: https://youtu.be/UX6K-Z67vI4, de lefordítottam minden lépést és hozzávalót, hogy ne kelljen folyton visszatekergetni!😉😇
 
Na lássuk!
 
Hozzávalók:
 
·      400g liszt (ha lehet, 00-ás)
·      100g búzadara
·      1 tasak száraz élesztő
·      1 ek cukor
·      300 ml langyos víz
·      olívaolaj
 
Elkészítés:
 
1.    Tedd a liszteket és a ½ evőkanál sót egy nagy tálba, keverd össze és készíts egy mélyedést a közepébe. Az élesztőt és a cukrot add hozzá a langyos vízhez, és villával keverd össze. Hagyd állni néhány percig, és amikor elkezd habosodni, lassan öntsd bele a mélyedésbe, közben villával keverd össze.
2.    Ha minden hozzávaló összeállt, akkor 5 percig még gyúrd a tésztát – egy ruganyos, sima felületű, puha tésztát kell kapnod
3.    Egy nagy tálat enyhén kenj ki olívaolajjal, és tedd bele a tésztát. Szórd meg egy kis liszttel, takard le egy konyharuhával, és meleg helyen 30 percig keleszd – duplájára kell dagadnia
4.    Amíg a tészta kel, melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készítsd elő a feltéteket
5.    Ha a tészta megkelt, kicsit nyújtsd ki a kezeddel, majd rakd egy hőálló tálba a sütéshez. Nyomkodd bele a tésztát a tálba, hagyj rajta az ujjaiddal számos mélyedést.
6.    Rakd rá a feltéteket, ahogy csak szeretnéd – lehet akár három ízvilág is –, majd öntsd meg olívaolajjal a focaccia tetejét és szórj az egészre egy kis sót
7.    Egy vizes konyharuhával letakarva hagyd további kb. 40 percig kelni
8.    Majd 20 percig sütjük – amíg a teteje aranyszínű, a közepe pedig puha nem lesz
 
Jó étvágyat!