Ha egy egyszerű tésztaételre vágysz: Aglio e Olio
Ha saját nyelven olvastad a címet, ne aggódj, sokáig én is, de mára már tudom: ah-lee-oh eh oh-lee-oh – így kell ejteni ennek az isteni ételnek a nevét.
Lassan itt a suli, egyre kevesebb időd lesz főzni, úgyhogy hoztam neked egy gyors tésztát, amihez szinte biztos, hogy minden van otthon, és garantáltan isteni lesz.
Hozzávalók:
- tészta, amilyet szeretnél (én spagettivel szoktam)
- oliva olaj
- fokhagyma
- chili
- citrom
- petrezselyem
Nézzük a receptet:
1. Főzd meg a tésztát: a választott tésztát egy nagy fazék sós vízben al dente-re főzzük. FONTOS! A tésztavíz egy részét tegyük félre.
2. Párold meg a fokhagymát és a chilit: egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és közepesen alacsony hőfokon pároljuk meg a fokhagymát és a chilit, amíg a fokhagyma illatos nem lesz (kb. 2 percig).
3. Jöhet a mártás: keverd bele a félretett tésztavizet és a citrom levét a fokhagymás olajba, amíg selymes egyveleget nem kapsz.
4. Add hozzá a tésztát: forgasd meg a kifőtt tésztát a mártásban, amíg mindenhol bevonja.
5. Szórd meg ízlés szerint petrezselyemmel, akár chilipehellyel
6. Élvezd Toscana ízét! Jó étvágyat!