Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Gumiabroncs PET palackból? Simán


Nem, ez nem csak egy kattintós cím!
A Continental 2021 szeptemberében mutatta be saját fejlesztésű technológiáját: a használt PET palackokból poliészterfonalat készítenek, mindezt pedig bármiféle kémiai lépés nélkül teszik! Mennyire király zöld már?😍
Tovább tetézi a menőséget, hogy a felhasznált palackok csakis olyan régiókból származnak, ahol nincs zárt rendszerű újrahasznosítás. A speciális folyamat részeként a palackokat a kupak eltávolítása után szétválogatják, és mechanikai úton megtisztítják. A gépi aprítást követően a PET-palackokból először granulátumot, majd végül sodort poliészterfonal készítenek.
A ContiRe.Tex technológiával teljes mértékben kiváltják a hagyományos poliésztert a Continental PremiumContact 6 és EcoContact 6 nyári gumiabroncsok vázában (és ez még csak a kezdet!).
Nem hinnéd, de egy szabványos személygépkocsiabroncs-készlethez nagyjából 40 újrahasznosított PET-palack anyagát használják fel – ez több mint 6 zsugor víz műanyaghulladéka. ZSE-NI-Á-LIS!
 
Az első ilyen abroncsok hamarosan legördülnek a gyártószalagról, és akár mi is megvásárolhatjuk őket, de például használatban van már az Extreme E teljesen elektromos autóverseny-sorozat második szezonjában és az idei Tour de France kísérőjárműveit is kizárólag ContiRe.Tex abroncsokkal szerelik fel. Menőség!
 
A cég célja, hogy legkésőbb 2050-re kizárólag fenntartható anyagokat tudjanak használni az abroncsgyártás során. Jó az irány!😎