Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Fuss az egészségedért!


A futás szenzációs hatást gyakorol a közérzetedre, de íme 5 további pozitívuma, ami miatt érdemes belekezdeni.

Futás vagy kocogás – mi a kettő közötti különbség? Futásnak nevezzük azt az iramot, ami legalább 8 km/h vagy annál gyorsabb. Kocogásról 6-8 km/h között, az alatt pedig gyaloglásról beszélünk.

Néhány meggyőző ok, amiért érdemes belevágni, bármelyik mozgásformáról legyen is szó:

1. Nincsenek határok

A legjobb dolog ebben a sportban, hogy nincs másra szükséged, csak egy pár futócipőre és sportruhára. Ezeket bárhová magaddal viheted, és amikor csak kedved támad, már indulhatsz is útnak.

2. Új barátok

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy éppen haladó vagy, könnyen szerezhetsz új barátokat a futópályán. Így nemcsak testileg, de lelkileg is feltöltődhetsz.

3. Érdekes is lehet

Nem muszáj folyton a futópályán körbe-körbe szaladgálni, bármikor elindulhatsz egy felfedező túrára akár az erdőben, vagy a városban. Járj nyitott szemmel, hallgasd a körülötted lévő természet hangját.

4. Energiabomba

Ha egyszer kipróbálod, jó eséllyel a futás függőjévé válsz, legyen szó bármilyen távról is. 1-2-5-10 km – nem számít, garantált a feltöltődés!

5. Fuss a kedvenceddel

Nem hátrány, ha „két legyet ütsz egy csapásra”. Kösd össze a kutyasétáltatást egy kis kocogással, és már meg is van a napi mozgás, feltöltődés – Neked és a kis kedvencednek egyaránt.

Hajrá! Futásra fel!

Pacsi,
Eszti