Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Furcsa május 1 - ProgramajánlóKülönleges hétvége ígérkezik: május 1. (ami most nem jó fej módon egyébként is munkaszüneti napra esik), anyák napja és 22 fok. A legtöbb embernek valószínűleg a vasárnapi programja adott (jó kis ebéd Anyunál, hmmm), de ki mit csinál(hat) a munka ünnepén?
 
139 éve ünnepeljük május 1-jét: a nemzetközi munkásmozgalmak ugyanis 1882-ben harcolták ki ezt a napot munkaszüneti napnak. Mindemellett keresztény ünnep is, amikor megemlékeznek a munkások védőszentjéről, Munkás Szent Józsefről. Harmadrészt pedig ez a nap a szerelem megnyilvánulásának napja is: ekkor állítanak a fiúk májusfát az általuk szeretett lánynak. Vagy legalábbis nem olyan régen még állítottak.
 
Na de, mit csináljunk ezen a furi május 1-jén, amikor hamarosan már újra lehet – védettségi igazolvánnyal – jó programokat megélni, de most még pont nem? Szerintem használjuk ki a jó időt, irány a levegő és a természet! 22 fok körül lesz a hőmérséklet, és bár némi pitty-putty zápor előfordulhat, de az ugye senkit sem zavar? 😉
 
Összeszedtünk néhány tájegységről pár olyan ígéretes programlehetőséget, amely BÁRKI rendelkezésére áll ezen a hétvégén. Íme!
 
Budakeszi Arborétum
Az arborétumok azon szerencsések között voltak, amelyeknek a legnagyobb szigor közepette sem kellett bezárniuk. Így üzemel a Budakeszi Arborétum is, ahol a természetkedvelőket most majálissal is várják. A járványügyi intézkedéseket természetesen be kell tartani, viszont tisztásokon például piknikezni lehet, és még kutya is bevihető.
 
Bakonyi erdei wellness
Átugrunk a Bakony délkeleti részén található erdei pihenőparkba, ahol a csodálatos táj és harapnivaló levegő mellett beleláthatunk többek között a gyógy- és fűszernövények világába, illetve egy kovácsmester munkájába is. A Nagy-Magyarország Park Királyszállás étteremmel és kávézóval is fogadja a vendégeket.
 
Gokartozás a Nyírségben
Nyíregyházától kb. 30 km-re, Máriapócson találod meg a Rabócsiring versenypályát, ahol ha minden igaz, a május 1-ji hétvégén igazi versenypálya hangulattal várják a látogatókat. Verseny és hobbi gokartokat egyaránt ki lehet bérelni, és indulhat a szórakoztató kikapcsolódás, szabad levegőn! (egyéb infó: nem találtunk pontos információt arról, hogy a helyszín látogatásához kell-e védettségi igazolvány, így erről érdemes még tájékozódni!)
 
Kincskereső kalandtúra Zánkán
Teljesen ügyesen ugrotta meg Zánka ezt a mostani furi helyzetet: önállóan teljesíthető kincsestúrát szervezett. A dolog lényege, hogy a zánkai Faluház FB oldalán május 1-jén reggel közzéteszik a GPS koordinátákat, amely alapján a Hegy-tó környékén túrázva meg lehet majd találni az elrejtett kincset. Ha megvan, be kell küldeni erről és a kincskereső(k)ről a képet, és ezzel már indulhatsz is az ajándéksorsoláson. A dolog kisebb csapatban is teljesíthető, természetesen ügyelve a csoportosulás elkerülésére.
 
Bolhapiacozás Budapesten
Pestszentlőrincen a 4500 négyzetméteres piacon szombatonként legnagyobb a választék, a hely 6-14 óra között várja a látogatókat. Az európai normákat követő piacon belül kapott helyet az egyik legnagyobb antik és retro bolhapiac, 300 árusítóval és 52 pavilonnal, szóval bőven van mit nézegetni, illetve olyan szinte nincs, amit itt ne lehetne megtalálni. Finom lángos, retro büfé, menjen bátran, aki kicsit visszarepülne az időben!
 
Jó tanács: a szervezők a változtatás jogát természetesen fenntartják, így mielőtt elindulnál, érdemes egy telefont megejteni, vagy pl. a Facebookon utánanézni, hogy valóban megrendezik-e az adott programot.