Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Finetech appok, Neked


Van néhány olyan pénzügy app, amely hasznos lehet az egyetemi évek alatt. A BiztosDöntés.hu szakemberei segítségével most összeszedtünk Neked ezeket! Megéri végig olvasni! 😉
 
Szinte minden banknak van ma már applikációja, amelyek többé-kevésbé segítik a mindennapokat. Például a sárga vagy fehér csekkjeid befizetésére kitűnően alkalmas az iCsekk mobilalkalmazás, amellyel nem kell elmenned a postára! Én imádom! Bárhonnan be tudod fizetni a csekkjeidet bankkártyás vásárlási tranzakcióval, azaz ingyenesen. De ugyanezt tudja az OTP Bank Mobilalkalmazása is, tehát a csekk QR-kódját be tudod szkennelni vele. Viszont ezzel átutalásként megy el az összeg – tehát már lehet díja! Ugyanígy kipipálható a dolog a CIB Bank Mobilalkalmazás, a K&H Mobilbank, az UniCredit mBanking, illetve az Erste MobilePay, sőt az Erste új alkalmazása, a George használatával.
 
Ha esetleg feltöltőkártyás mobilod van, akkor még egy hasznos funkciót tudhatsz magadénak, ha a CIB, Erste vagy K&H banknál van bankszámlád, hiszen az alkalmazásaikkal el tudod tölteni az egyenleged.
 
Amennyiben autóval közlekedsz és parkolást vagy pályamatricát vennél, akkor az Erste MobilePayben ezt is megteheted, amennyiben pedig tömegközlekedésért fizetnél, akkor válaszd a K&H-t, mert a bank alkalmazása erre is lehetőséget ad.
 
Azt ugye tudod, hogy már a bankkártyád se kell mindenhova magaddal vinned!? Már a telefonoddal is fizethetsz! Ha a telefonod kompatibilis (az Android telefonos menüjéből derül ki a legegyszerűbben, az Apple készülékeken pedig a 6-os verziótól felfelé mindegyik készülék ismeri ezt a technológiát) és a bankod is elég jófej, akkor ne kockáztass azzal, hogy esetleg elhagyod vagy ellopják a kártyád, nyomasd a fizetést telefonnal!
 
Még egy fontos funkció, hogy azonnal értesülj a bankszámládra érkező pénzekről, ha pedig használod a bankkártyád, kapj róla értesítést. Az ilyen infókra korábban SMS-t kértek az ügyfelek, de ez egy eléggé drága szolgáltatás lett: mára több bank is 20-30 forintot elkér egy ilyen értesítő SMS-ért, ráadásul havidíjat is kell fizetni a szolgáltatásért. Korunk megoldása erre a push értesítés, amely viszont minden banknál ingyenes. Ennek egyetlen feltétele van: állandóan bekapcsolt mobilinternet szükséges hozzá, hiszen az üzenetet küldő banki applikáció az internetet használja a kapcsolattartáshoz. Push üzenetet a CIB, az Erste, az MKB, az OTP új mobilalkalmazása és az UniCredit képes küldeni.
 
És a végére: egy app mindenek felett!
 
A BiztosDöntés.hu szakértői szerint létezik egy olyan hazai mobilalkalmazás is, amely szinte mindent tud az eddig felsoroltakból. Ez a Simple applikáció, amelyet az OTP Bankcsoport fejleszt. A Simple azért is előnyös, mert bármilyen bank ügyfele használhatja, így akkor sincs ok aggodalomra, ha valamelyik fent felsorolt banki app nem szerepel a mobilod kezdőképernyőjén.
 
A Simple alkalmas bolti mobilfizetésre, egy OTP Bank által kibocsátott digitális bankkártya segítségével, amelyet bármely más bank kártyájával fel lehet tölteni a vásárlás díjáért, azaz ingyen. Emellett befizetheted vele a sárga vagy fehér csekkedet, fizethetsz vele parkolást, vásárolhatsz vele autópálya-matricát, sőt, a BKK és a Volán helyi és távolsági járatain is használhatod.
 
Utóbbi funkciókhoz ráadásul nem is szükséges igényelned az OTP digitális kártyáját, az csak a bolti érintéses mobilfizetéshez szükséges. Minden mást a másik banknál vezetett számládhoz kapcsolt bankkártyáddal közvetlenül is fizethetsz a Simple mobilalkalmazásban.
 
Egyébként a számlákról itt mindent megtalálsz: https://biztosdontes.hu/bankszamla