Ezeket készítsd húsvétkor, ha egyszerűt és jót szeretnél enni
Több éven át voltam nagy dilemmában, hogy mit készítsek húsvétkor. Nem azért, mert nincs ötletem, hanem pont azért, mert túl sok az ötlet. Az első covid húsvétkor azonban megszületett a perfect menüsor, amit most megosztok veletek, hátha másnak is bejön, és nem kell többet agyalnia.🤓
Na jó, még egy bevásárlólistát is pakolok a végére, hogy ne kelljen számolgatni!😉
Nem szeretnék most hosszú sorokban írni recepteket, ezért linkekkel segítem a dolgot. Ha tetszik, katt, süss, főzz, apríts! A végeredményekről pedig jöhetnek a fotók Facebook üzenetben!💌
🥐Foszlós kalács – a recept nekem nagyon bejött, viszont cseréltem a lisztet. Nem sima búzalisztet használtam, hanem fehér tönkölybúzalisztet, de szuper lett! Első alkalommal még nem volt sütőnk, csak egy becsukható kontakt grill, ezért elsőre abban sütöttem... Akkor is jó lett!😄
🧀Sajttekercs – a recept szögletes gépsonkát ír, de én az igazi húsvéti sonkából nyestem le egy darabot és vágtam apróra. IS-TE-NI LETT!😍 Hagyma persze volt benne bőven!😉
🥚Kaszinótojás – huhh, nagyon sokáig ódzkodtam ettől az ételtő, de aztán rájöttem, hogy az aszpikkal volt a problémám. Tudod, amivel leöntik az üzletekben készen kapható kaszinótojást és érinthetetlen, recegő valami lesz belőle. Na ebben a receptben ilyen nincs, de az íz zseni!
🧅Hagymás tojássaláta – igen, hagymás és nagyon finom! Könnyen elkészíthető, nem kell vele órákig bajlódni, viszont érdemes várni egy napot, hogy összeérjenek az ízek!
És az ígért bevásárlólista!👇🏼
- 20 db tojás
- majonéz
- mustár
- vaj
- nagy dobozos tejföl
- 40 dkg trappista sajt
- 4 csomag tömlős sajt
- 2 fej lilahagyma
- 1 kocka élesztő
- 2 l tej
- zöldségek minden mennyiségben – díszítésként is
- húsvéti sonka – veheted ám főzve is, nem muszáj vele foglalkoznod
- valami finom kenyér
Boldog húsvétot!🐰