Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Ész megáll, bűnszervezetben lopják a LEGO-tA LEGO szuper dolog, jó játék kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek egyaránt, fejleszti/átmozgatja a képességeket, tök jó érzés, amikor sikerül végre kirakni, és sajnos az is benne van, hogy elég drága mulatság. Főleg, ha valaki rákap! Na de hogy bűnszervezetet specializálódjon LEGO-lopásra? Az kemény!
 
Vannak, akik csillagászati összeget képesek megfizetni ritkaságszámba menő, vagy éppen már nem gyártott LEGO-kért. A gyártó egyébként bizonyos időközönként újít a szériákon, így ha egy-egy régebbi darabra vágyunk, akkor már leginkább adás-vétel oldalakon lehet beszerezni azokat. Ez persze esetleges, és ha nem sikerül, normális ember elengedi a dolgot. Igen ám, de vannak gyűjtők, akik borsos árat képesek fizetni a kiszemelt játékért. Jóllehet, erről a legtöbbször fogalmuk sincs, de az ő igényeikre bűnbandák specializálódnak.
 
Van, amikor játékboltokat fosztanak ki, máskor gyűjtők lakásába törnek be - így dolgoznak a LEGO tolvajok. Franciaországban, Amerikában, Kanadában és Ausztráliában is találkozott már a rendőrség ilyen ügyekkel. Volt gyűjtő, aki gyanútlanul az interneten vásárolva jutott egy-egy régiséghez, de sajnos a bandák megbízásból is teljesítenek ilyen jellegű bűncselekményt.
 
És hogy milyen áron futnak ezek a dolgok? Egy normálisabb legó bolti ára most 10.000 forintnál kezdődik. A felnőttek számára szánt Technik és Creator műfaj esetében pik-pakk felmegy 100.000 forintig az ár, de árulnak jelenleg 200.000-ért is legókat. Évek múltán egyesek ezekért a játékokért az eredeti ár akár tízszeresét-tizenötszörösét is képesek kifizetni! Számomra döbbenet (pedig szeretek LEGO-zni), hogy valaki többmillió forintot is képes leszurkolni egy vágyott szettért, de van ilyen, sőt vannak ilyenek. Hovatovább, a járvány itt is megtette hatását: állítólag még jobban bedurvult a LEGO-s fekete piac. Hát, mi maradunk a tiszta játéknál 😉