Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Elmennél egy optikai illúzióval trükköző könyvesboltba?Egyre több olyan könyvesbolt nyílik Kínában, amely megelégelte a megszokott trendeket, szakított a hagyományokkal, és belsőépítészeti trükkökkel már-már végtelenné tágította a vásárlói teret. Csodájára is járnak a turisták! Te is szívesen belépnél?
 
Nekünk most a „Nagy Gombaként” is aposztrofált, Chengtuban, azaz Kína Szecsuán tartományának fővárosában található könyvesbolt ragadta meg a figyelmünket – a hely gazdaságilag igen jelentős, a beruházásra legérdemesebb városok között tartják számon. Nem mellesleg sokan a pandák hazájaként, mások pedig legfűszeresebb (legcsípősebb) ételei miatt emlegetik, de az is tény, hogy Kínában ez számít az egyik legélhetőbb városnak. 12 ezer négyzetkilométerén 11 millió ember lakik, ennyiből pedig azért jónéhányan betévedhetnek a különleges könyvesboltba!
 
De Chengtun kívül is egyre több belsőépítészeti remekműnek számító könyvesbolt várja vásárlóit – illetve a turistákat és fotósokat, akik kifejezetten nézelődni, illetve megörökíteni érkeznek a helyiségekbe.
 
ITT láthattok egy menő fotóösszeállítást, hogyan is néznek ki ezek a tükrös-trükkös szépségek!
 
Én mondjuk személy szerint egyébként sem tudok ellenállni a könyveknek (és bevallom, még mindig jobban szeretem fizikai formában a kezemben tartani, mint elektronikusan fogyasztani), és feltételezem, ebben a varázsillúzióban egy havi fizetést is képes lennék otthagyni – bár magamat ismerve, előbb üzembiztosan eltévednék az optikai trükkökkel és lépcsőkkel tűzdelt helyiségben, a térérzéket totál elveszítve…

 
Fotó: designyoutrust.com