Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Csíráztass avokádót – mert miért ne?


Réka egyszer már belefogott, de nem volt elég kitartó. Pedig az avokádó szuper krém alapanyag, jót tesz az érrendszernek, kicsíráztatva és gyökeret eresztve pedig mutatós szobanövényként is megállja a helyét. De a lényeg, hogy Réka most újrapróbálja:

Az avokádó mag csíráztatása kb. 2 hónap, vagy inkább min. 2 hónap 😊 1-nél járok, és most már nem adom fel!

A youtube-on található videók alapján 2 avokádó magját kezdtem el „áztatni”. Fogpiszkálók segítségével félig vízben kell állnia a magnak – megvalósítás itt: https://www.youtube.com/watch?v=5sQtPinE62w&t=64s

Világos, de nem direkt napsütéses helyre kell tenni. Két módszer van, az egyik, hogy megpucolod a magokat, a másik, hogy nem pucolod meg. Nem bíztam a véletlenre, ha már úgyis 2 magom volt, van ilyen is, olyan is.

Amiről nem találtam infot, hogy mi történik a hónapok alatt, amíg semmi nem történik. A képen láthatjátok, hogyan néz ki a cucc nálam, a nyóckerben, 1 hónap elteltével: azon kívül, hogy zavaros lett a víz… látszólag nem történt semmi 😊 kicsit megcsúnyultak a magok, de hajtásnak/csírának nincs nyoma sincs. MÉG! Mert most nem adom fel!

Folyt.köv., jövök egy hónap múlva!