Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

Brutálisan sokkoló a Netflix egyik legújabb sorozata


Brutálisan sokkoló a Netflix egyik legújabb sorozata
 
Futótűzként terjed a Netflix egyik legújabb sorozata, amely a streaming szolgáltató történetének legsikeresebbje, a Mentsd meg az életed (Squid Game). Én általában nem szoktam felülni ezekre a hype-vonatokra, de most egyszer csak a TV előtt ültem, és a műsor kezdőképe volt előttem... Innen már csak egy lépés és belépek a brutalitás világába... kész megtörtént, már nézem is.
És akkor innentől -1 nap az életedből, merthogy közel 9 óra alatt ledarálod az összes részt. Nem túl sok esélyed van arra, hogy megállj és ne nyomj rá a következő epizódra, hiszen teljes sokkban vagy és nem tudod mit tartogat még a következő jelenet.
Hát így történt ez velem is... :)
Elkezdtem és azt vettem észre, hogy beesteledett, majd hirtelen éjszaka lett és egyszer csak a végéhez értem. Minden egyes epizód SOKKOLT!
 
Röviden a sztori:
Adósságokkal és mindenféle személyes tragédiákkal küzdő embereket ismerhetünk meg, akiket busás pénznyereményért egy játékba szerveznek be. Egy lakatlan szigeten hat dél-koreai gyerekjátékokra hasonlító próbatételen kell átesniük, a győztes körülbelül 12 milliárd forintnak megfelelő pénzt nyerhet, de van egy olyan körülmény, amelyet a résztvevőkkel előre nem közölnek, csak az első játékban derül ki számukra:
a kieső játékosokat azonnal lelövik.
 
Ahogy haladunk a történetben szépen sorban megismerjük a szereplőket, de arra talán nem is tudunk igazán koncentrálni, mert olyan szélsőséges játékot űz a film, hogy sokszor alig kapsz levegőt. Miközben folyamatosan halnak meg az emberek – méghozzá nem szimplán elalszanak... – a vérre menő játékok gyerekes, cukormázas, nosztalgikus környezetben zajlanak. A végtelennek tűnő, kellemes zenét játszó, babarózsaszín, menta és fakósárga lépcsősort pedig különféle játéktermek váltják fel: némelyik neon, némelyik fekete, némelyik összeolvad a természettel. Egyszerűen nem tudod nem habzsolni a részeket, azt érzed: meg kell nézned a következő epizódot is.
 
Mivel nem szeretnék egy kicsit sem spoilerezni, most le is zárom ezt az irományt és berakom ide az előzetest, hogy átélhesd a teljes borzongást.
KATT: https://youtu.be/7dI5gPacdGA