A francia nagyi csokitortája
Megszereztem egy francia nagymama csokoládétortájának receptjét, és vagyok annyira jó arc, hogy veletek is megosztom! ;)
Nem bonyolult, nyomassátok!
Hozzávalók:
- 250g csoki
- 250g vaj
- 160g cukor (én barnacukrot használok)
- 100g liszt (fehér tönkölybúzaliszttel dolgozom)
- 6db tojás
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (egy lábasba vizet forralunk ráhelyezünk egy másik tálat – lehetőséggel fémtálat – és abba rakva kezdjük olvashatjuk a csokit), amikor már kicsit olvadt hozzáadjuk a vajat, szépen összekeverjük és amikor már teljesen összeolvadt a két hozzávaló levesszük a tűzről.
Belerakjuk a tojások sárgáját és a cukrot, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A csokistálba beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük majd a felvert tojásfehérjét is hozzá adjuk és óvatosan összeforgatjuk. Amikor már teljesen egységes a tésztánk egy formába rakjuk és mehet a sütőbe!
Alul felül sütésen, 180 fokon 10 percet, majd 160 fokon 30-35 percig süssük. Jön a kedvenc részem: TŰPRÓBÁT VÉGZÜNK! Ha pedig jónak ítéljük, készen is vagyunk. :)
Megvárjuk, hogy kicsit hűljön (nehogy megfájduljon a hasunk) és ehetjük is!
Te kipróbálod?