Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

9 ok, miért piacolj!


Manapság egyre inkább előtérbe kerül a piacokon történő vásárlás. Nem feltétlen igényel több időt, mint a hagyományos boltozás, viszont gazdagabb élményeket és akár örömteli pillanatokat is tud hozni számunkra.
Nézzük a piacolás előnyeit!

1. Te döntesz

Ha piacon vásárolsz, sokkal többféle zöldséget vagy gyümölcsöt tudsz beszerezni, ráadásul Te tudod kiválasztani, honnan és melyiket szeretnéd magaddal vinni.

2. Környezettudatosság

Nem is gondolnád, de azzal, hogy a piacon vásárolsz, jótékony hatást gyakorolhatsz a környezetedre. Vigyél magaddal különböző tárolókat, vászontáskákat, így nem termelsz felesleges hulladékot.

3. Mindig friss áru

Ha közeli termelőktől vásárolsz, szinte biztos, hogy friss és finom termékekkel találkozol, sőt gyakran még kóstolót is kaphatsz – a gazdáknak a megélhetésük múlhat azon, hogy visszatérsz-e hozzájuk.

4. Az ár nem mindegy

Sok termék valamelyest olcsóbban érhető el piacon, itt ugyanis közvetlen a termelőtől vásárolsz.

5. Közös program

Még inkább izgalmas lehet a vásárlás, ha nem egyedül mész. Vidd magaddal a barátaidat vagy a családtagokat, igazi hangulatos kis közös programot kovácsolhattok ezzel!

6. Tast the feeling

A piacnak megvan a maga hangulata, az árusok többsége kedves és szívesen beszélget a vásárlókkal. Az idősebb eladók sokszor olyan érdekességeket mesélnek, amelyeket mindenki szívesen hallgat, és sokszor bearanyozzák az egész napot!

7. Magyar termék

A piacokon fellelhető áruk többsége magyar, kivéve ha nem őshonos gyümölcsöket vásárolsz.

8. Egészség, minőség

A piacokon megvásárolható termékek általában egészségeseknek mondhatók, gyakran zamatosabbak is. Van lehetőséged arra is, hogy érdeklődj a termelőktől, hogyan termesztik az adott zöldséget, gyümölcsöt.

9. Ütősebb tej

A tej íze teljesen más, ha a piacon vásárolod meg, azonban arra vigyázni kell, hogy ha házi tejet veszel, az nem pasztörizált, ezért mihamarabb forrald fel!

Hajrá, elő a vászontáskákkal, és irány a piac!

Pacsi,

Eszti