Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

#MINDENTBELE

#MINDENTBELE

5 spórolós tipp a konyhádba!


A folyamatos drágulásnak köszönhetően azt vesszük észre (legalábbis én és még jónéhány általam megkérdezett ember), hogy 5.000 Ft alatt nagyjából esélytelen, hogy otthagyd a boltot. Mindegy, hogy hány terméket veszel, legalább ötezer. Bár most éppen van, ami fix áras lett, de mégis szükségesnek tartom a kutatásom megosztását: hogyan tudok spórolni a konyhában. Hát nézzük!

1.    Mindig írj listát! Ha nincs bevásárlólistád (legalább fejben), akkor biztosan számos olyan dolgot is megveszel, amire nincs szükséged. Jó a címke, jó a szöveg = bedőltél a marketingnek, megy a kosaradba. Óvatosan, főleg a pénztár melletti sorokkal! Írj egy listát, menj aszerint és megköszöni a pénztárcád.
2.    Soha ne menj éhesen vásárolni! Jézusom, mennyiszer követtem el ezt a hibát. Bementem éhesen és azt is megvettem, amit nem is szeretek. Légy elővigyázatos, sose tegyél ilyet!
3.    Ne költs bolti üditőkre! Engedd el a drága üccsiket, mert megülik ám a pénztárcád! Itthon elég jó minőségű a csapvíz, de tudsz készíteni akár háziszörpöt, limonádét, vagy teát – amit akár ki is hűthetsz! Légy kreatív és költs kevesebbet!
4.    Kiszáradt a zsemle? Ki ne dobd! Ugye megvan a vasárnapi rántotthús íze? Na mibe forgatja a nagyi? Zsemlemorzsába! Ha kiszáradt otthon a kenyér/zsemle/kifli ne dobd ki, inkább reszeld le és máris megvan az egyik hozzávaló az isteni rántotthúshoz.
5.    Nehogy azt hidd, ciki akciós újságokat nézegetni! Én pl. odavagyok a Lidl újságokért – természetesen online, hogy ne miattam vágjanak ki fákat. Nézd meg, mikor mit tudsz olcsóbban megvenni, hiszen rengeteget spórolhatsz vele. Lehet, hogy nem mindennap engedheted meg magadnak a garnélát, de egy jó akcióval tudsz venni egy nagy adagot és máris megvan 2-3 étkezés!😉
 
Szerintem odafigyelni és spórolni menő, a felesleges pénzszórás pedig ciki. Írj listát, figyelj oda, hasznosíts újra és nemcsak Te, de a pénztárcád is boldog lesz!