Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

Hírek

Hírek

Keress albérletet a Smartleten!

A bérlőt és a bérbeadót is értékelheted

Aki keresett már albérletet- vagy bérlőt, biztosan találkozott azzal a problémával, hogy milyen nehéz megfelelő kiadó lakást/szobát, vagy lakót találni. Az albérleti piac szabályozatlansága és átláthatatlansága miatt pedig nehezen kiszámítható. A Smartlet csapata ezen a helyzeten szeretne változtatni egy olyan platformmal, amely nemcsak a főbérlő/albérlő keresésben segít, de lehetővé teszi a felek érékelését, és az albérleti ügyek egy helyen való intézését is.

Biztos sokan hallottatok már olyan rémtörténeteket, amelyekben az albérlők lelakják a bérleményt miközben százezres közműtartozást hagynak hátra, vagy az ingatlan tulajdonosa él vissza a “hatalmával”. A különböző Facebook csoportokban is egyre többször szabadulnak el az indulatok: a többség az árakra és a nem megfelelő, vagy hiányos megállapodások okozta kellemetlen helyzetekre panaszkodik.

Az így kialakult bizonytalanság miatt az albérlet- vagy bérlő keresés sok időt és energiát emészt fel. Sőt, talán a bizalmatlanság is hozzájárult ahhoz, hogy egyre nagyobbak az árak, amelyek gyakran kockázati felárat is tartalmaznak. Ezt a helyzetet pedig tovább nehezíti az Airbnb térhódítása: a nagyobb városokban kiszorulni látszanak az ott élő/dolgozó emberek, hiszen a bérbeadók közül sokan átálltak a rövid távon kifizetődőbb megoldásokra. Pedig itthon évente körülbelül 40.000 diák keres albérletet, miközben csak feleennyi kiadó ingatlan van, nem is beszélve arról, hogy akad számtalan olyan pár és család is, akik a nyugati trendeknek megfelelően már nem saját ingatlan vásárlásra költik a pénzüket, hanem inkább albérletben élnek.

Az ő dolgukat könnyíti meg a smartlet.co oldal, ahol a bérlők saját profiljuk kitöltése után egyből a számukra releváns albérleteket találhatják meg az albérletkereső funkcióval. A létrejött albérleti kapcsolatokban a bérbeadó értékelései nagyban hozzájárulnak a bérlői hitelesség kialakulásához, és így ahhoz, hogy az adott bérlő a jövőben jobb, olcsóbb, szebb albérletet találjon.

A rendszer kétirányú, azaz a bérbeadókat is lehet értékelni. Ez nem csak felgyorsítja a felek egymásra találását, de segít kiszűrni a megbízhatatlan személyeket is. Az albérleti piac így biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá válik.

A platform használatával a bérbeadók hamarabb találják meg a megfelelő bérlőket, és nagyobb biztonságban tudhatják lakásukat. Az albérletet keresők pedig könnyebben és gyorsabban találhatnak rá arra a tulajdonosra, aki legjobban megfelel elvárásaiknak.

A Smartletet itt tudjátok kipróbálni:www.smartlet.co