Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

Hírek

Hírek

Friss tudásukkal jutottak álláshoz a PHP fejlesztő diákok

Nyílt előadáson bizonyította extra tudását az a nyolc informatikus hallgató, aki elvégezte a Schönherz Iskolaszövetkezet ingyenes PHP alkalmazásfejlesztő képzését. A diákok olyan piaci igényekre épülő oktatásban részesültek, amellyel máris megnyerték munkaadóikat.
 
A munkaerő piaci visszajelzések hatására indította el intenzív, két és fél hónapos PHP fejlesztő képzését a Schönherz Akadémia. Az informatikai technológiák ismeretével rendelkező szakemberek hiánya ugyanis megnehezíti az ágazat helyzetét.
 
- A háromszoros túljelentkezés azt mutatta, hogy a diákok körében is igen népszerűvé vált gyakorlatorientált képzésünk, amelyre a Debreceni Egyetem Informatikai Karán tanulmányokat folytató, diplomaszerzéshez közel álló hallgatók közül – motiváltságuk, angol nyelvtudásuk, valamint az elvárt teljesítendő tantárgyaik alapján – nyolcan kerülhettek be. A 40 órás, technológiai képzésünk végcélja egy ügyviteli szoftver, egy ERP alkalmazással összekötött weboldal elkészítése volt PHP alapokon – magyarázta Lovas István, a debreceni Schönherz Iskolaszövetkezet vezetője.
 
A diákok amellett, hogy megtanultak csoportban, határidőre dolgozni, beszámoltak arról is, milyen problémákat oldottak meg a közös munka során. Az oktatáson tanultakat azonban nemcsak hallgató társaik előtt prezentálták.
 
- A projektet Tóth Elek, az Adatmentés Csoport fejlesztésvezetője felügyelte. Az elismert szakember olyan extra ismereteket adott át a hallgatóknak, amellyel egyetemi oktatásra épülő, piacképes tudást szereztek. A jövő informatikai szakemberei tíz partnercégünk előtt adtak számot naprakész tudásukról, aminek értékét jelzi az is, hogy mindannyian felkeltették a munkaadók érdeklődését és mind a nyolcan biztos, egyetemi tanulmányok mellett végezhető, szakmai, részmunkaidős álláshoz jutottak – számolt be a képzés sikereiről a régióvezető, aki hozzátette: a munkaerő piaci igények azt mutatják, további szakemberekre van szüksége a szektornak.
 
A Schönherz Iskolaszövetkezet tavasszal Java EE, valamint ASP.NET, nyáron pedig mobilalkalmazás fejlesztő képzést indít, melyek által még több diák ismerkedhet meg az új informatikai technológiákkal.