Bejelentkezés \ Regisztráció
Időpontfoglalás

Hírek

Hírek

EGYÜTTMŰKÖDÜNK A BME-VEL



BPROF ÜZEMMÉRNÖK-INFORMATIKUS KÉPZÉSBEN EGYÜTTMŰKÖDÜNK A BME-VEL

 
Együttműködési megállapodást kötött a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara és a Schönherz Iskolaszövetkezet a hallgatók kooperatív képzéséhez szükséges vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról. A megállapodást ünnepélyes körülmények között a 2020. évi Educatio kiállítás megnyitója keretében írtuk alá január 9-én.
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2018 szeptemberében, hazánkban elsőként indította el a BProf üzemmérnök-informatikus alapképzést, amelynek célja a magyarországi informatikus szakemberhiány csökkentése. A képzés 6 féléves, és kifejezetten gyakorlatorientált ismereteket nyújt.  Az utolsó két félévben koperatív képzés folyik, ami a végző üzemmérnök-informatikusok azonnali munkába állását is előkészíti.
 
2020 szeptemberében több mint 100 diák kezdi meg a képzés utolsó 2 félévét, amelynek jelentős részét a hallgatók szakmai gyakorlatot végezve vállalatoknál töltik. Ez biztosítja az erős elméleti alapokkal felvértezett diákok számára a közvetlen gyakorlati tapasztalat megszerzését és lehetőséget ad arra is, hogy – kölcsönös elégedettség esetén – a hallgató a végzése után a vállalatnál helyezkedjen el.
 
A Schönherz Iskolaszövetkezet a vállalati partnerek bevonásában nyújt segédkezet a BME-nek. Az erről szólómegállapodást a BME részéről Józsa János rektor, Kotán Attila kancellár, Charaf Hassan dékán, részünkről pedig Baross Levente elnök látta el kézjegyével a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A vállalatok együttműködési szándékukat 2020. január 31-ig jelezhetik, érdeklődni az ugyvezeto@schonherz.hue-mail címen lehet.